Leta i den här bloggen

söndag 24 juni 2012

LAGEN I EGNA HÄNDER. Att folk till slut får nog av den skenande brottsligheten i Sverige kan man förstå. Svensk polis har en mycket låg uppklarings procent av brott samt straffen när någon väl blir fälld är oftast låga.

Att laglydiga medborgare ibland till slut får nog, att ständigt plågas av exempel stölder av folk som inte vill jobba för sin försörjning kan få sinnet att rinna över. Detta hände i byn Nävlinge som länge plågats av omfattande stölder. Enligt byborna är polisens insats tafatt och inget händer och därför tog två bybor lagen i egna händer.

Byborna grep en misstänkt tjuv vid ett misstänkt inbrott samt band ihop honom. Mannen skall också ha tillfogats en del skador i samband med gripandet, oklart hur än så länge. Dock var polisens insats inte lika tafatt i detta fallet, de två byborna som grep tjuven greps och häktades misstänkta för grov misshandel. Helt plötsligt fanns det resurser!

De båda byborna satt häktade i en vecka men är nu släppta, enligt uppgifter i ärendet så skall "Beslut i åtalsfrågan ska fattas så snart som möjligt". Tänk om rättsväsendet vore lika snabba i andra fall!

Länkar:
Relaterad artikel
Relaterad artikel

Inga kommentarer: