Leta i den här bloggen

söndag 9 oktober 2011

Vårdare behöver ytterligare personskydd!

RÄTTSSAMHÄLLET. Med tanke på den tragiska dödsmisshandeln på häktet i Huddinge så har diskussionen kommit upp om att fängelsepersonal skall få tillgång till mer utrustning för personskydd.

Enligt tidningsuppgifter så blev den kvinnliga vårdaren ihjälslagen med sin egen kollegas batong. Detta efter att kollegan försökt avstyra attacken på den nu dödade vårdaren. Gärningsmannen skall ha slitet till sig batongen och därefter utdelat cirka 40 slag mot huvudet på sitt offer. Vårdaren som blev av med sin batong skall ha flytt platsen för överfallet för att kalla på hjälp.

Jag skulle nog våga påstå att detta överfall hade slutat annorlunda om vårdaren som kom till undsättning haft andra vapen än just batong. Ett vapen som kan användas betydligt enklare än batong och som passar både män och kvinnor är tårgas och pepparspray.

RSG8 heter ett tyskt personskydds spray som kan fås som pepparspray eller tårgas spray. Detta spray har en räckvidd på över 6 meter och har en mycket kraftig knock out effekt på en angripare. RSG8 används idag bland annat av svenska försvaret.

Med RSG8 kunde den kvinnliga vårdaren duschat ner angriparen utan att själv behöva utsätta sig för egen fara och på detta sätt avstyrt misshandeln. RSG8 är lätt att sikta med och träffa en angripare med.

Sprayen ger inga permanenta skador på den som träffas och är både effektivare och mer humant än batonger.

RSG8 tillverkas av tyska Hoernecke. Vårt företag Best buy Sweden företräder Hoerneckes skyddsspray i Sverige.

Länkar:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.738706-haktesanstalld-avled-efter-brak

http://www.tw1000.com/produkte_rsg8.html

http://bestbuysweden.com/

Inga kommentarer: