Leta i den här bloggen

måndag 26 september 2011

VÅLDTÄKTER. Ännu en gång kan man läsa om hur tjejer blivit våldtagna, denna gången i Malmö. Våldtäkter i Sverige har nästan blivit en form av epidemi och nästan ingen verkar gå säker.

I tidningen Metro kan man i en aktuell artikel läsa om hur 2st olika kvinnor våldtagits. Man tar även upp råd till kvinnor, citat:

"Vad ska man göra om det händer?
– Man ska söka vård så snart som möjligt, där får man hjälp, både med akuta skador, samtal, tester för sjukdomar och säkring av spår till förövaren. Och man ska söka även om det gått några dagar. Det är också viktigt att anhöriga eller andra i omgivningen är uppmärksamma och ger stöd."

Här vill vi påpeka att tjejer kan göra mycket mer än så "om det händer". Försvarar man sig själv är det nämligen större risk att undvika själva våldtäkten och slippa det obehagliga efterspelet ovan som Metro ger råd om.

Några konkreta tips:

-Som tjej skall man skrika, slå och föra så mycket oväsen som möjligt. Våldtäktsmän tycker inte om uppmärksamhet och en tjej som gör motstånd gillar de inte. Risken för oönskad uppmärksamhet för våldtäktsmannen växer med oväsen och skrik.

-Man skall ALDRIG åka med svarttaxis och liknande samt undvika att vara ensam på stan när man är berusad.

-Vi rekommenderar också alla tjejer att bära försvarsspray och överfallslarm. Detta förstärker ljudnivån och påkallar uppmärksamhet samt med sprayen kan man rödmarkera och förblinda våldtäktsmannen.

Vi har också en Guide för Personsäkerhet där vi ger konkreta tips på hur man agerar i offentliga miljöer. Vi har även en Guide för självförsvar & användning av försvarsspray skriven av en erfaren självförsvars instruktör.

Kontakta oss gärna för ytterligare tips om försvarsprodukter.

Artikel Källa: http://www.metro.se/skane/ingen-gripen-for-misstankta-valdtakter/EVHkiz!ul9fbUPKLrFLE/

Inga kommentarer: